Lady Gaga за списание “Harper’s Bazaar”

Lady Gaga за списание “Harper’s Bazaar”

ЛЕЙДИ ГАГА РАЗГОВАРЯ С КАРЛ ЛАГЕРФЕЛД
Дизайнерът и певицата дискутират модните домашни любимци, личния стил и новото приятелство между Гага и Тони Бенет.

Карл: Откакто моята Шупет е най-известната котка в мрежата, и твоя френски булдог Ейша е най-известното куче, защо не се запознаят? Ейша има ли лична прислуга, както Шупет има?
Гага: Задължително трябва да се запознаят! Ейша е много сладка и спокойна. Ще бъде много мила с Шупет. Засега няма лична прислуга, но обожавам да й правя малки подаръци и да й готвя домашна храна за кучета.
Карл: Шупет говори без думи. Комуникира с мен, чрез очите си. Как ти комуникираш с Ейша?
Гага: С Ейша имаме много специална връзка. Тя също говори доста с красивите си голем005[1]и очи. Ушите й са особено големи за французойче. Мога да позная, че се чувства комфортно с мен, когато ушите й са клепнали. Обожава всеки да я гали по корема и лежи по корем, за да ми напомня.
Карл: Шупет е моята муза. Ейша ли е твоето музикално вдъхновение?
Гага: Ейша е мое вдъхновение за много неща. Тя ми показа колко важно е да живееш в настоящето. Ако не го правя, ще пропусна някое мило изражение на лицето й! Тя е много романтично и обичливо животно, и, според мен, този вид поезия описва смисъла на изкуството. Харесва й да седи до мен, когато записвам джаз. Никога не лае и не шуми; само ме наблюдава с големите си уши.
Карл: Според мен, животните са по-добри музи от човешките същества, никога няма да са демоде. Какво мислиш ти за животните?
Гага: Обичам животните. Комуникират с нас, изцяло с любов. Нещо, които ние трябва да правим. Ейша и любовта ми никога няма да са демоде, безусловно е.
Карл: Какво харесваш сега? Каква е следващата ти модна „екскурзия”?
Гага: Напоследък се наслаждавам на издирването на най-добрата винтидж мода, която мога да открия. Дрехи с история и минало. Тежки платове, бижута, воали. Последната ми „екскурзия” чувства връзка между всички жени през историята на модата. Обичам да нося дрехи, знаейки, че поддържам духа на предишни последователи на модата, изживявам някои от техните фантазии, заедно с моите. Вярвам, че дрехите пазят душата на дизайнера и човека, който ги носи, затова търся дрехи със самоличност. Те са единственото, което мога да видя, но аз вярвам, че това е реалност.
Карл: Къде се развива визията ти?
Гага: Бих ти казала, но ще трябва да те убия. Кой знае? Но когато пея джаз с Тони Бенет, искам да нося дрехи, създадени за истински дами, да изгася светлините и да ти позволя единствено да чуеш гласа ми, пронизващ тъмнината.
Карл: Чудя се дали ще умреш екстремно стилна някой ден? Мислиш ли, че класиката също може да е предизвикателна?
Гага: Абсолютно.
Карл: Мога да си те представя записваща „Miss Otis Regrets” с Тони Бенет. Обичам тази песен. Моля те, разкажи ми за албума си с него (“Cheek To Cheek”).
Гага: Тони напълно промени живота ми. Това, че пея джаз от 13-годишна, беше нещо като тайна. Била съм джаз певица, преди да стана поп изпълнител. Тони е такъв джентълмен. Наистина ме третира като дама. Чувствам се толкова изцелена от връзката ми с него, защото някои хора бяха много лоши с мен, когато бях млада в студиото. Тони ми показа какви са били елегантните „стари кучета”. Записите ни бяха прекрасни, незабравими. Изградихме дълбоко приятелство. Има 60 години между нас, но когато пеем заедно, няма никаква дистанция. Албумът е чист джаз, песни от великата американска книга с песни, изпълнени от Тони и джаз музиканти и приятели.007[1]
Карл: Харесвам “It’s Easy To Remember (And So Hard To Forget)” на Били Холидей. В живота, винаги казвам, че повечето хора се запомнят лесно, но се забравят трудно. Харесваш ли Били Холидей? Кои са музикалните ти вдъхновения в този жанр музика?
Гага: Слушах Били Холидей всяка неделя, заедно с майка ми, но се влюбих в Ела Фицджералд. За мен, тя е типичният джаз вокалист. Нейната история, болка и мъдрост, уискито в дрезгавия й глас. Почувствах се свързана с нея, защото това е вида жени, буйните дами на суинга, които ме накараха да чувствам, че без значение какво се случва, винаги мога да превърна една трагедия във велико изпълнение. Това е романса в театъра.
Карл: Колко продължава световното ти турне? „Около света за 80 дни” ли е?
Гага: Седем месеца.

Карл: Имаш ли планирана различна визия за всеки град? Смея да твърдя, че модата би могла да бъде твоя жертва.
Гага: Не планирам визиите си, но е добър комплимент да предполагаш. Благодаря ти. Нося много винтидж аксесоари с мен – бижута, шапки, чанти – и съм истинска късметлийка да получавам красив котюр и визии от модния подиум из целия свят. Просто нося това, което ме кара да се чувствам добре през деня. Точно сега ми харесва да се чувствам като дама. Нося рокли, влюбена съм, разхождам Ейша из паркове, пея джаз с Тони Бенет…
Карл: Чух, че ще посетиш Дубай за първи път. Надявам се да го харесаш. Обикнах го, когато представих колекцията „Шанел Ду006[1]бай” там.
Гага: Много се вълнувам да ида там, да се срещна с феновете си, да им дам шоуто на живота им. И, разбира се, трябва да проуча местните дизайнери и да ида да пазарувам.
Карл: Бих те нарекал световната винаги-променяща се модна икона. Какво е чувстото да си избрана за Карин Ротфилд и икона на Bazaar? Променяш се постоянно, за мен винаги оставаш същата Гага. Как успяваш?
Гага: За мен е чест да го чуя, Карл. Ти си класика! За мен, класиката е нещо, което се мени като скитаща се котва. Въпреки че се променям постоянно, винаги мисля за иконография, което е повторение на снимки, така че винаги съм различна. Аз съм метафора за носенето на един аутфит отново и отново, но просто съм различно изразяване на същата жена. Когато напусна къщата, нося душите на модните последователи преди мен; продължавам да живея в блясък, за да ги отпразнувам. Просто съм себе си.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *